Mon Desir: Vrolijk, avontuurlijk, hartelijk

Zeilen op de Mon Desir
Een onvergetelijke ervaring

Over het schip

Sportief zeilen, zwemmen
of droogvallen op het wad

Wat is je favoriet?

Dagtocht

Kies dit jaar het ruime sop met je collega's en/of relaties. Of geef je verjaardagsfeest of trouwerij een bijzonder ambiance!

Offerte aanvragen  

Geniet een dag lang van zon, wind en water op onze prachtige tweemastklipper Mon Desir. Actief zeilen of passief genieten, het kan allemaal! Scheep in voor een dag zeilen op IJsselmeer of Markermeer. Combineer je zeiltocht met een bezoek aan een historische IJsselmeerhaven, het eiland Pampus, het Muiderslot of het Enkhuizer Buitenmuseum.
De keuze is aan jou!

De dagtocht kan zowel van 9 tot 18 uur of 12 tot 21 uur plaats vinden. Wij raden aan om de catering aan ons uit te besteden omdat zo een dag aan boord voorbij vliegt en je alle tijd nodig zult hebben om te genieten. We verzorgen graag het uitje bij ons aan boord. Er zijn ook een aantal bijzondere arrangementen.
Nautisch arrangement
: Een heerlijke zeildag waarbij de bemanning je de kneepjes van het zeilen bijbrengt.
Bij ontvangst aan boord is er koffie, thee en cake. Schipper en maat geven de eerste zeilinstructies aan dek waarna de trossen los gaan. De nautische termen vliegen direct in het rond: afmeren, stuurboord, bakboord, overstag gaan en gijpen, het is hard werken! Om even op adem te komen krijgen het gezelschap tegen de middag een heerlijke lunch.
Ook 's middags vertelt de bemanning van alles over de wereld van wind en water! In de loop van de middag heeft de bemanning koffie, thee en een koffiebroodje klaar staan. Aan het einde van de middag breng jij, als bijna volleerd matroos, het schip samen met de bemanning terug naar de haven. Met een hapje en een drankje kijk je moe maar voldaan terug op deze nautische dag.
Suggestie: Verleng de huur van het schip met 2 uur voor een welverdiende schippersmaaltijd aan boord!

Zeilrace arrangement: Voor een sportieve dag scheept uw gezelschap in op meerdere gelijkwaardige schepen. Na de nodige oefenmanoeuvres wordt er een heuse wedstrijd gevaren.
's Morgens rond 10.00 uur worden de gasten door de bemanning ontvangen met koffie of thee en Westfriese krentenmik op een locatie aan wal. Hierna volgt het palaver. Er wordt een korte uitleg over de wedstrijd gegeven, de gasten wordt uitgelegd wat er van hen verwacht wordt en de wedstrijdbaan wordt bekend gemaakt.
Vervolgens neemt de bemanning van ieder schip zijn team mee naar de haven. Eenmaal aan boord zullen schipper en maat de gasten aan boord wegwijs maken en de taken verdelen. Na een korte training gedurende de ochtend zoeken de schepen rustig vaarwater op en zal de training geëvalueerd worden tijdens de lunch aan boord. Daarna vindt de echte race plaats, waarbij iedereen zijn steentje kan bijdragen en het er fanatiek aan toe kan gaan.
Na afloop van de race wordt het schip, onder het genot van een aperitief en een hapje, teruggezeild naar de haven van vertrek. Na de prijsuitreiking wordt als afsluiting van dit evenement een maaltijd, bijvoorbeeld een 'Captainsdinner', geserveerd voor alle deelnemers en bemanningen.

Terug naar het overzicht

Arrangementen

Meer arrangementen
Weekend

Weekend

Verbreng een bijzonder weekend met je familie, vrienden of collega's aan...
Meezeilreizen

Meezeilreizen

Zeilen - je passie maar niet van je partner of vrienden? Scheep in op...
Weektocht

Weektocht

Beleef een afwisselende vakantie bij ons aan boord!
Dagtocht

Dagtocht

Kies dit jaar het ruime sop met je collega's en/of relaties. Of geef je...
U bent hier: