Mon Desir: Vrolijk, avontuurlijk, hartelijk

Zeilen op de Mon Desir
Een onvergetelijke ervaring

Over het schip

Sportief zeilen, zwemmen
of droogvallen op het wad

Wat is je favoriet?

Weekend

Verbreng een bijzonder weekend met je familie, vrienden of collega's aan boord van de Mon Desir.

Offerte aanvragen  

weekend - vrijdag 20 uur t/m zondag 17 uur.

Vrijdag avond 'Aanmonsteren'
Vrijdag avond inschepen op de Mon Desir. Je maakt kennis met de bemanning en krijgt uitleg over het schip en de gang van (zeil-)zaken. Ook kan je je wensen en ideeën voor het weekend aan schipper Sebastiaan voordragen. Daarna neem je lekker nog een drankje en kletst nog even met vrienden en bekenden bij voordat je lekker te kooi gaat.

Zaterdag: Zeilen in theorie & praktijk
Zaterdag ochtend overlegt Sebastiaan de route. Nadat eindbestemming en koers besloten zijn en het ontbijt opgeruimd is, geeft Anneleen of onze matroos een instructie over het zeilen en de bijzonderheden van een platbodemschip. En dan gaan we gauw van start.
Anneleen en Sebastiaan helpen bij het hijsen van de zeilen. Onderweg kun je sturen, navigeren, knopen leren en zeiltheorie in praktijk brengen. Indien we voor een tussenstop gekozen hebben, stoppen we 's middags voor een uurtje in een havenplaatsje als bv. Stavoren in Friesland. We bezoeken het 'Vrouwtje van Stavoren' en eten een visje bij de zingende visboer. Zodanig gesterkt maken we weer los en stellen onze zeilen op koers naar ons eindbestemming.
's avonds: Passagieren! Na het strijken en opruimen van de zeilen onder aanleiding van de bemanning legen we aan. Iedereen helpt mee bij het bereiden van een heerlijke avondmaaltijd. Na het eten kan je nog een leuke wandeling ondernemen of een van de horeca-gelegenheden bezoeken.

Zondag: Zeilen - dat konden we nu toch?!
Je zult verbaasd zijn hoe vanzelfsprekend het werken met zeilen na een dag al is. Na een goed verzorgde ontbijt en een kleine ochtendwandeling maken we los en brengen het schip samen onder zeil. Onderweg naar Enkhuizen genieten we van de mooie silhouette van de kust. Voorbij de vuurtoren van De Ven kunnen we de Drommedaris - het symbool van Enkhuizen - al weer zien. Deze markante punten in het landschap helpen ons voor een goede navigatie en de Mon Desir ligt goed op koers.

Conclusie: Meer dan zeilen alleen!
We zijn terug in Enkhuizen en stellen vast, dat zeilen met een platbodem meer inhoudt dan aan touwen trekken, knopen maken en met vakjargon jongleren. Gezelligheid en contact, geschiedenis en cultuur, vertier en genot, we hebben het allemaal meegemaakt.

De keuze is aan jou!
Er zijn vele reisalternatieven. Je wensen staan centraal. Binnen de mogelijkheden qua weer, wind, reisduur en bemanning is elke zeiltocht uniek. Je zult ervaren dat zeilen een samenspel met de elementen is wat iedere tocht bijzonder, afwisselend en avontuurlijk maakt. Graag laten wij je deze ervaring beleven.
We kijken ernaar uit om je als gast aan boord van de Mon Desir te verwelkomen!

Terug naar het overzicht

Arrangementen

Meer arrangementen
Weekend

Weekend

Verbreng een bijzonder weekend met je familie, vrienden of collega's aan...
Meezeilreizen

Meezeilreizen

Zeilen - je passie maar niet van je partner of vrienden? Scheep in op...
Weektocht

Weektocht

Beleef een afwisselende vakantie bij ons aan boord!
Dagtocht

Dagtocht

Kies dit jaar het ruime sop met je collega's en/of relaties. Of geef je...
U bent hier: