Mon Desir: Vrolijk, avontuurlijk, hartelijk

Zeilen op de Mon Desir
Een onvergetelijke ervaring

Over het schip

Sportief zeilen, zwemmen
of droogvallen op het wad

Wat is je favoriet?

Dagje zeilen op de voormalige Zuiderzee

Geniet een dag lang van zon, wind en water op onze stoere tweemaster Mon Desir, een unieke locatie voor een onvergetelijke dag samen uit!

Offerte aanvragen  

Scheep in voor een dag zeilen op IJsselmeer of Markermeer. Combineer je zeiltocht met een bezoek aan een historische IJsselmeerhaven, of het Enkhuizer Zuiderzeemuseum.
Vier aan boord je jubileum, verjaardag, trouwerij of beleef een fijne dag met collega's en relaties.

Een dagtocht is van 9 tot 18 uur of 12 tot 21 uur. Besteed de catering aan ons uit want de tijd aan boord vliegt voorbij en je alle tijd nodig zult hebben om te genieten. We verzorgen je uitje bij ons aan boord terwijl jij opgaat in het moment. Je kan je eigen invulling aan deze dag geven of je boekt een van onze arrangementen.

Nautisch arrangement: Een heerlijke zeildag waarbij de bemanning je de kneepjes van het zeilen bijbrengt.
Bij ontvangst aan boord is er koffie, thee en koffiebroodje. Schipper en maat geven de eerste zeilinstructies aan dek waarna de trossen los gaan. De nautische termen vliegen direct in het rond: afmeren, stuurboord, bakboord, overstag gaan en gijpen, het is hard werken! Om even op adem te komen krijgt het gezelschap een heerlijke lunch aan dek geserveerd.
Laat je door de wind meevoeren en zachtjes van de golven wiegen op een voordewindse rak. Of trek de schoten aan en laat het schip schuin op een oor liggen terwijl je een tegenwindse koers uitzet!
In de loop van de middag heeft de bemanning koffie, thee en een stukje taart klaar staan. Aan het einde van de dag breng jij, als bijna volleerd matroos, het schip samen met de bemanning terug naar de haven. Met een hapje en een drankje kijk je met wat schippersjargon wijzer voldaan terug op deze nautische dag.
Suggestie: Verleng de huur van het schip met 2 uur voor een welverdiende schippersmaaltijd aan boord!

Zeilrace arrangement: Voor een sportieve dag schepen jullie in op meerdere gelijkwaardige schepen. Na de nodige oefenmanoeuvres wordt er een heuse wedstrijd gevaren.
Rond 10.00 uur worden de gasten door de bemanning ontvangen met koffie of thee en Westfriese krentenmik op een locatie aan wal. Hierna volgt het palaver. Er wordt een korte uitleg over de wedstrijd gegeven, de gasten wordt uitgelegd wat er van hen verwacht wordt en de wedstrijdbaan wordt bekend gemaakt.
Vervolgens neemt de bemanning van ieder schip zijn team mee naar de haven. Eenmaal aan boord zullen schipper en maat de gasten aan boord wegwijs maken en de taken verdelen. Na een korte training gedurende de ochtend zoeken de schepen rustig vaarwater op en zal de training geëvalueerd worden tijdens de lunch aan boord. Daarna vindt de echte race plaats, waarbij iedereen zijn steentje kan bijdragen en het er fanatiek aan toe kan gaan.
Na afloop van de race wordt het schip, onder het genot van een aperitief en een hapje, teruggezeild naar de haven van vertrek. Als afsluiting van het evenement vindt de prijsuitreiking plaats.

Suggestie:  Boek een 'Captainsdinner', geserveerd voor alle deelnemers en bemanningen, erbij op een locatie aan wal of aan boord van de schepen!

Terug naar het overzicht

Zeilreizen

Alle reizen...
Zeilvakantie in waterrijk Nederland

Zeilvakantie in waterrijk Nederland

Zeilend over Waddenzee en IJsselmeer, duik in VOC geschiedenis en beleef...
Dagje zeilen op de voormalige Zuiderzee

Dagje zeilen op de voormalige Zuiderzee

Geniet een dag lang van zon, wind en water op onze stoere tweemaster Mon...
Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen

Beleef met je kinderen en vrienden een spannende zeilvakantie op het water
Je verblijf aan boord

Je verblijf aan boord

Tips voor bagage, tegen zeeziekte, over verzekeringen...
U bent hier: