Mon Desir: Vrolijk, avontuurlijk, hartelijk

Zeilen op de Mon Desir
Een onvergetelijke ervaring

Over het schip

Sportief zeilen, zwemmen
of droogvallen op het wad

Wat is je favoriet?

Weekend zeilen naar Friesland of Noord-Holland

Samen met familie, vrienden of collega's zeilen op het grootste meer van Nederland.

Vrijdag avond inschepen op de Mon Desir. Je maakt kennis met de bemanning en krijgt uitleg over het schip en de gang van (zeil-)zaken. Ook kan je je wensen en ideeën voor het weekend aan de schipper voordragen. Daarna neem je lekker nog een drankje en kletst nog even met vrienden en bekenden bij voordat je lekker te kooi gaat.

Zaterdag ochtend overlegt de schipper de route. Nadat eindbestemming en koers besloten zijn en het ontbijt opgeruimd is, geeft onze matroos een instructie over het zeilen en de bijzonderheden van een platbodemschip. En dan gaan we gauw van start.
De vaste crew helpt uiteraard bij het hijsen van de zeilen. Onderweg kun je sturen, navigeren, knopen leren en zeiltheorie in praktijk brengen. Indien we voor een tussenstop gekozen hebben, stoppen we 's middags voor een uurtje in een havenplaatsje, bv. Stavoren in Friesland. We bezoeken het 'Vrouwtje van Stavoren' en eten een visje. Zodanig gesterkt maken we weer los en stellen onze zeilen op koers naar ons eindbestemming.
's avonds: Passagieren! Na het strijken en opruimen van de zeilen onder aanleiding van de bemanning legen we aan. Iedereen helpt mee bij het bereiden van een heerlijke avondmaaltijd. Na het eten kan je nog een leuke wandeling ondernemen of een van de horeca-gelegenheden bezoeken.

Je zult verbaasd zijn hoe vanzelfsprekend het zeilen met een groep na een dag al is. Na een goed verzorgde ontbijt op zondag ochtend en een kleine wandeling maken we los en brengen het schip samen onder zeil. Onderweg naar Enkhuizen genieten we van de mooie silhouette van de kust. Voorbij de vuurtoren van De Ven kunnen we de Drommedaris - het symbool van Enkhuizen - al weer zien. Deze markante punten in het landschap helpen ons voor een goede navigatie en de Mon Desir ligt goed op koers.

We zijn terug in Enkhuizen en stellen vast, dat zeilen met een platbodem meer inhoudt dan aan touwen trekken, knopen maken en met vakjargon jongleren. Gezelligheid en contact, geschiedenis en cultuur, vertier en genot, we hebben het allemaal meegemaakt.

Er zijn vele reisalternatieven. Ook al kom je ieder jaar is elke zeiltocht uniek.  We kijken ernaar uit om je als gast aan boord van de Mon Desir te verwelkomen!

Terug naar het overzicht

Zeilreizen

Alle reizen...
Dagje zeilen op de voormalige Zuiderzee

Dagje zeilen op de voormalige Zuiderzee

Geniet een dag lang van zon, wind en water op onze stoere tweemaster Mon...
Meezeilen met de Mon Desir

Meezeilen met de Mon Desir

Individueel of met een kleine groep meezeilen op IJsselmeer of Waddenzee
Weekend zeilen naar Friesland of Noord-Holland

Weekend zeilen naar Friesland of Noord-Holland

Samen met familie, vrienden of collega's zeilen op het grootste meer...
Zeilvakantie in waterrijk Nederland

Zeilvakantie in waterrijk Nederland

Zeilend over Waddenzee en IJsselmeer, duik in VOC geschiedenis en beleef...
U bent hier: